Biologische webwinkel met een eerlijke prijs
Online besteld en in heel Nederland bezorgd
Particulieren: gratis bezorging bij een bestelling boven €125

Wat is biologisch?

Eisen voor biologische bedrijven


Biologische akker- en tuinbouwbedrijven 

De belangrijkste wettelijke regels bij het telen van gewassen zijn dat er geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt mogen worden en dat het zaad en plantgoed biologisch is. Bedrijven mogen geen gangbare (niet-biologische) en biologische gewassen van hetzelfde soort verbouwen om vermenging te voorkomen.


Biologische veehouderijen 

Biologische dieren moeten biologisch voer krijgen. Ook hebben ze meer ruimte in de stal dan gangbare dieren en moeten ze naar buiten kunnen. Aan de stallen zijn strenge eisen gesteld zoals een dikke laag stro en een grotendeels gesloten vloer, zodat de dieren niet permanent op een rooster staan. Daarnaast mogen bij kippen de snavels niet worden afgeknipt.


Fabrikanten van biologische levensmiddelen

De grondstoffen voor biologische levensmiddelen moeten biologisch zijn. In fabrieken moet de gangbare productie helemaal gescheiden zijn van de biologische productie. Voordat de biologische productie begint, moeten alle lijnen grondig schoongemaakt worden. Men mag wel gebruik maken van een beperkt aantal hulpstoffen.


Importeurs van biologische producten

Van buiten Europa mag alleen geïmporteerd worden als de producten aan de Europese eisen voor biologische productie voldoen. Ook in die landen moet hierop aantoonbaar gecontroleerd zijn.