Biologische webwinkel met een eerlijke prijs
Online besteld en in heel Nederland bezorgd
Particulieren: gratis bezorging bij een bestelling boven €125

Groot-Brittannië - Soil Association

Soil Association Organic Standard is een Brits keurmerk voor producten uit de biologische landbouw. De eisen voor dit keurmerk komen grotendeels overeen met die voor het EKO-keurmerk.


Duurzaamheid en goed voedsel

De Soil Association werd in 1946 opgericht door een aantal boeren, wetenschappers en voedingsdeskundigen die een rechtstreeks verband zagen tussen de wijze van landbouw bedrijven en de gezondheid van planten, dieren, mensen en het milieu. Tegenwoordig is het een toonaangevende organisatie in het Verenigd Koninkrijk op het gebied van duurzaam voedsel, duurzame landbouw en ruimtelijke ordening.

 

De Soil Association een zeer actieve organisatie die bijvoorbeeld steun en advies biedt aan boeren en bedrijven die met duurzame oplossingen pionieren. Met hun keurmerk richten ze zich op het vergroten van het consumentenvertrouwen om zo de biologische markt te ondersteunen.


  • Good food, the best food, is organically grown, minimally processed, fairly traded, fresh and seasonal. And this food should be a right, not a privilege: we want to make sure everyone has access to food that is healthy for them and the planet.

Goed voedsel, het beste voedsel, is biologisch geteeld, minimaal verwerkt, eerlijk verhandeld, vers en seizoensgebonden. En dit voedsel moet een recht zijn, geen voorrecht. Wij willen ervoor zorgen dat iedereen toegang heeft tot voedsel dat gezond is voor hen en voor de planeet.


De Soil Association biedt veel informatie op de Engelstalige website www.soilassociation.org.

 

Landbouwproducten en voedingsmiddelen met het Soil Association keurmerk voldoen aan de wettelijke biologische voorschriften.