Biologische webwinkel met een eerlijke prijs
Online besteld en in heel Nederland bezorgd
Particulieren: gratis bezorging bij een bestelling boven €125

Keurmerken

Keurmerken voor biologisch, fairtrade en duurzaam


Er zijn veel keurmerken en logo's in omloop die refereren aan biologisch, groen, beter voor het milieu etc. Wat betekenen die logo's en waar staan ze voor? Van een aantal belangrijke keurmerken hebben wij de informatie voor u op een rijtje gezet. Klik op het keurmerk waar u meer van wilt weten.

 

Zekerheid

Een betrouwbaar keurmerk geeft de zekerheid dat aspecten die u niet zelf kan beoordelen zijn onderzocht. Bovendien kunt u erop vertrouwen dat de productinformatie klopt en dat klachten rechtvaardig worden afgehandeld. Veel informatie over keurmerken is te vinden op www.keurmerk.nl.

 

Stempels en logo's 

Er zijn ook stempels en logo’s die de suggestie wekken van een keurmerk, maar dat niet zijn. Het zijn beeldmerken die de aanbieder van een product of dienst toekent aan zichzelf, zonder tussenkomst van onafhankelijke derden. Een voorbeeld is het Euroshopper-logo dat Albert Heijn afdrukt op producten met een scherpe prijs-kwaliteitverhouding.

 

Raad voor Accreditatie 

Een keurmerk dat wordt beheerd door een onafhankelijke, deskundige organisatie kan worden erkend door de Raad voor Accreditatie, de hoogste toezichthoudende instantie op dit gebied in Nederland. Een erkend keurmerk mag het RvA-logo toevoegen aan zijn beeldmerk.