Biologische webwinkel met een eerlijke prijs
Online besteld en in heel Nederland bezorgd
Particulieren: gratis bezorging bij een bestelling boven €125

Maasland Aquacultuur

 

Duurzame en biologische vis

Over ons bedrijf


Jurgen van Bakel Maasland AquacultuurMaasland Aquacultuur is begonnen als viskwekerij in meerval, waarbij wij de gehele keten van eitje tot visje verzorgden. Het bedrijf was een van de eerste kwekerijen op dit gebied. Toen er steeds meer kwekerijen ontstonden zijn we ons gaan richten op de verkoop van duurzame vis.
Hierbij staat centraal dat wij vis inkopen van betrouwbare en duurzame visleveranciers. Wij leveren vis die MSC of Skal gecertificeerd is.
Gezicht achter Maasland Aquacultuur is Jurgen van Bakel. Jurgen is reeds 16 jaar in de vissector actief.

Jurgen van Bakel Maasland Aquacultuur

 

Klik hier om Jurgen in actie te zien bij Life is Beautiful

 

Assortiment en soorten vis

 "Goede vis" gaat niet alleen over de soort vis die je koopt. Het maakt heel veel uit hoe de vis gevangen is, waar en wanneer. De visser maakt daarbij het verschil. Hij kiest zijn vismethode, maaswijdte, vistijden, vislocaties, treksnelheid etcetera. Door zorgvuldiger te vissen kunnen de kosten lager zijn. Maar de vangst is ook minder. En de vis die de één laat zwemmen wordt door een ander opgevist. Daarom zijn extra stimulansen nodig voor vissers die zorgvuldig willen vissen. Zodat hun bedrijven niet alleen ecologisch maar ook economisch duurzaam kunnen zijn.

 

Duurzaam en biologisch

productie

Naast het MSC keurmerk is Maasland Aquacultuur ook Skal gecertificeerd. De door Skal gecertificeerde bedrijven mogen het EKO-keurmerk dragen. Dit wordt alleen uitgegeven als het hele productieproces aan de wettelijke biologische eisen voldoet.  In Nederland zijn slechts enkele verwerkers van vis, schaaldieren en schelpdieren gecertificeerd.

 

Wat wordt er onder het Skal keurmerk verstaan?

Skal houdt toezicht op de biologische gekweekte vis. Bij biologische viskwekerijen wordt op kleinere schaal en met minder vissen tegelijk gekweekt. Dit bevordert de smaak en de levenskwaliteit van de vis en er komt geen antibiotica aan de kweek te pas.

 

 

Hier vindt u de producten van Maasland Aquacultuur. 

 

 

 

 
logo Maasland Aquacultuur

Contactgegevens

Hunnenpad 10
5349 BG OSS
Telefoon 0412 474601


Website en mail

info@maaslandaquacultuur.nl
www.maaslandaquacultuur.nl


Regio

Noord-Brabant


SKAL

Aansluitnummer 023996

MSC

Aansluitnummer SGS-NL-MSC-C-0721


Certificaten

     MSC-keurmerk

 

 

Producten van deze leverancier in de shop

Leveranciersknop