Biologische webwinkel met een eerlijke prijs
Online besteld en in heel Nederland bezorgd
Particulieren: gratis bezorging bij een bestelling boven €125

Antica Tenuta del Nanfro

Biologische wijn en olijfolie

Op het Siciliaanse landgoed Antica Tenuta del Nanfro maakt de familie Lo Certo al generaties lang wijn en olijfolie met liefde en respect voor de aarde. De Siciliaanse biologische wijnen van Nanfro zijn vol van smaak en de biologische olijfolie is bijzonder zacht.

Gezonde wijnbouw

Op Sicilië, waar de wijnmarkt aan de ene kant gedomineerd wordt door grote wijnkelders en aan de andere kant door gigantische coöperaties, is het kleine familiewijnhuis Nanfro een uitzondering. De 'Antica Tenuta del Nanfro' ligt in de buurt van Caltagirone op een hoogte van 350-450 meter boven de zeespiegel. Al in 1998 werd het familiebedrijf van 30 hectare biologisch gecertificeerd. De kalk- en mineraalrijke zandgrond is geheel eigendom van de familie en biedt samen met de klimatologische bijzonderheden van deze streek de ideale voorwaarden voor de productie van hoogwaardige, fruitige en karaktervolle wijnen.

 

De Tenuta is zo'n 49 ha groot, waarvan 30 ha wordt gebruikt voor biologische wijnbouw en 7 ha voor olijfbomen.

Nanfro gelooft er sterk in dat een gezonde wijnbouw begint bij zorgvuldige aandacht voor de wijngaard en voor de aarde. Zij hebben al vroeg gekozen voor de biologische methode en beschikken sinds 1998 over het keurmerk voor biologische wijnbouw.

Nanfro verbouwt verschillende druivensoorten, o.a. Frappato, Nero d’Avola en Inzolia.

Nanfro - Siciliaanse  biologische wijn

La Scala

Het landgoed ligt 4 kilometer ten noorden van Caltagirone, het centrum van de Siciliaanse keramiek. De trap in het centrum van deze plaats is wereldberoemd. Elk stootbord van La Scala is bedekt met keramische tegels en elke trede heeft een ander thema. Op de etiketten van zijn wijnen heeft Nanfro een aantal van deze tegels afgebeeld.

In de shop zijn een aantal biologische wijnen van Nanfro verkrijgbaar bij onze leverancier BioBazaar, evenals de biologische olijfolie.

 

Wijnen van Antica Tenuta del Nanfro

 

 

 

Antica Tenuta del Nanfro - Scala Caltagirone

www.nanfro.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nanfro - Siciliaanse  biologische wijn