Biologische webwinkel met een eerlijke prijs
Online besteld en in heel Nederland bezorgd
Particulieren: gratis bezorging bij een bestelling boven €125

Greenshield - Ruud van Schie

Biologische groenteteelt

 


Over ons bedrijf

Ruud en Annelies van Schie telen nabij Ens heerlijke biologische paprika's en tomaten. Dit doen zij al sinds 1997 in hun acht hectare grote kas. Ook de kas wordt volop gewerkt met de natuur. De tomaten en paprika's groeien in de grond verrijkt met compost. Natuurlijke vijanden worden ingezet om plaaginsecten buiten de deur te houden.

Leveranciersfoto

Ruud van Schie is op 15 maart 1983 begonnen met bloemen - en groenteteelt in Honselersdijk. Wegens ruimtegebrek en de wens om te groeien is het bedrijf in 1997 verhuisd naar de Noordoostpolder, vlakbij Ens. In hetzelfde jaar is gestart met de biologische teelt. In 2000 is er op 700 meter van het eerste kassencomplex een nieuw bedrijf bijgebouwd. Ruud van Schie runt het bedrijf samen met zijn vrouw Annelies en de medewerkers. 


Continue verbetering

Het bedrijf wil vooruitstrevend zijn in de biologische landbouw en werkt daarom continu aan verbetering, o.a. door middel van:

  • bodemvruchtbaarheid verbeteren
  • onderzoek i.s.m. de Universiteit Wageningen
  • luchtvochtigheid van de kas optimaliseren
  • klimaat voor de biologische bestrijding optimaliseren

Duurzaam en verantwoord ondernemen

Ruud van Schie BV is naast de productie van tomaten en paprika's gericht op het sorteren en verpakken van producten, innovatie en werken met verbeterende technieken. Bij biologisch ondernemen wordt er voortdurend gekeken naar duurzaam en verantwoord ondernemen. Dit wordt binnen het bedrijf vertaald door gebruik te maken van recente technische ontwikkelingen die een bijdrage leveren om de teelt beter beheersbaar te maken,  kostenbesparend te zijn, het energieverbruik terug te dringen en verantwoord gebruik te maken van grondstoffen.

Maak in dit filmpje kennis met Ruud van Schie en zijn bedrijf.

 

Hier vindt u de producten van Ruud van Schie.

 

Ruud van Schie B.V. is aangesloten bij Coöperatie Nautilus.

Coöperatie Nautilus

 

Contactgegevens

Enserweg 10-II
8307 PL
Telefoon 0527-251075


Website en mail

ruud@greenshield.nl
www.greenshield.nl


Regio

Flevoland


SKAL

Aansluitnummer 7005


Certificaat

 

Producten van deze leverancier in de shop

Leveranciersknop